Hoe werkt een avond met een band?

Vaak krijgen we de vraag hoe een avond met een band eraan toe gaat.
Daarom nemen we je mee op een avond met Skytrain.

Ongeveer 2 à 3 uur van tevoren komen we aan op de locatie. We laden de spullen uit en brengen deze naar de zaal waar we gaan spelen. Een band van 8 man met licht en geluid komt met aardig wat apparatuur dus de zaal staat al snel vol tijdens het opbouwen. Een podium is geen vereiste maar zorgt er wel voor dat de band beter tot zijn recht komt. We hebben ongeveer 6m x 3m nodig. Na het uitladen zullen we beginnen met het opstellen van de instrumenten en apparatuur.

Naast de 8 bandleden hebben we een technicus mee. Deze zorgt ervoor dat iedereen de band goed kan horen, de muziek niet te hard of te zacht is en de band feestelijk verlicht is. Daarnaast zorgt de technicus voor muziek in de pauze. Verzoekjes zijn welkom! Omdat de technicus de band goed moet kunnen zien en verstaan zoekt deze meestal een plekje achter in de zaal. Mocht dat echt niet lukken dan zet deze zijn spullen naast het podium.

Nadat alle instrumenten en apparatuur zijn opgesteld doet de band een soundcheck. Hierbij worden de instrumenten getest en wordt het geluid ingeregeld. Zo zorgen we ervoor dat alles goed klinkt zodra de gasten arriveren. Daarnaast is het ook belangrijk dat de muzikanten zichzelf goed kunnen horen.

Na de soundcheck is de band klaar voor het optreden. De technicus zorgt voor passende muziek zodra de gasten binnen komen. Zo komt het publiek alvast in de stemming. Wanneer de gasten arriveren willen ze vaak graag eerst even met iedereen kletsen. Daarom beginnen we niet direct bij aanvang maar laten we eerst iedereen even een praatje maken en een drankje drinken met op de achtergrond goede muziek.

Na ongeveer een uur na de start van het feest is iedereen voorzien van een drankje en zijn de meeste gasten weer bijgepraat. Tijd voor actie. De band heeft zich inmiddels omgekleed en wacht op de intro-tune. Hierna start de band met de eerste setlijst. Wij hebben ons gespecialiseerd in dansmuziek dus gaan direct van start met dansbare muziek. De eerste set duurt ongeveer 45 minuten. Hierna neemt de band even pauze.

Mochten er stukjes gedaan worden, bijvoorbeeld tijdens een bruiloft, proberen we deze vaak in de eerste pauze te doen. Verderop in de avond wil het publiek graag vooral dansen en kunnen stukjes een opbreking zijn in de avond. Om de sfeer erin te houden draaien we ook tijdens de pauze muziek.

Na de eerste pauze gaat de band verder met de tweede en derde set. Deze duren ook ongeveer 45 minuten met een pauze van ongeveer 15 minuten er tussen. Natuurlijk hebben we de allergrootste hits voor de laatste set bewaard om het feest knallend af te sluiten.

Wanneer de band het laatste nummer heeft gespeeld neemt de technicus het weer over om de laatste minuten van het feest op te vullen met muziek. Na afloop worden de spullen opgeruimd en laten we alles weer netjes achter.

Klinkt dit u als muziek in de oren?

Check dan of we nog beschikbaar zijn!